Wandelen

Natuur vakantie in het Sauerland

Vakantie in de natuur van het Sauerland is overweldigend.

Sauerland : Diepe wouden, zacht glooiende bergen en dalen, sappige weiden en daartussen romantische dorpjes met vakwerkhuisjes. Het landschap van het Sauerland biedt talrijke mogelijkheden voor trekkers, nordic walkers, wandelaars en mensen die verzot zijn op frisse lucht.
Naar het Sauerland,  komt men voor de natuur; naar het Sauerland komt men om te trekken, te voet of met de fiets; naar het Sauerland komt men vanwege de gastvrijheid en naar het Sauerland komt men omdat men er lekker veel op het bord krijgt – en daarbij een eersteklas biertje
Het Sauerland is een fascinerend landschap waarin zich beboste bergen en hoogten afwisselen met idyllische weidedalen, doortrokken met kristalheldere beekjes en rivieren.Deze afwisseling kenmerkt het bijzondere landschapsbeeld van het Sauerland en biedt talrijke mogelijkheden om het jachtige leven van alledag te ontvluchten.
In het Sauerland zijn 5 natuurparken. Ze behoren tot de mooiste landschappen en nemen bijna driekwart van het oppervlak van het Sauerland in. Delen van dit bijzondere landschap worden aanvullend in natuurreservaten bijzonder beschermd. Hier komen de mens en de natuur weer bij, zeldzame dieren en planten vinden hier hun habitat.

Plaats een Bericht