Fietsen

Fietsaanbod Sauerland

Een zeer uitgebreid fietsaanbod voor zowel de gewone fiets als de mountainbike.

Fietsen
Ontdek het Uplandse landschap op twee wielen en ontsnap zo aan de hectiek van alledag. De regio Willingen biedt honderden kilometers uitstekende fietsroutes. Van makkelijke ontspannen en relatief korte fietsroutes voor vrijetijdsfietsers tot meer inspannende tochten met pittige hellingen voor de mountainbikers en wielrenners.

Fietsen in Willingen    

Heerlijk ontspannen toeren door de natuur met begroeide bergen en groene weide dalen, langs kristalheldere beekjes en rivieren.

De fietsroutes zijn goed bewegwijzerd en variëren in lengte van 18 km tot 240 km met verschillen in hoogte van 400 m tot 2400 m. Het aanbod voor de fietsliefhebbers in Willingen en omgeving voldoet aan vrijwel alle eisen van de wielsportdisciplines: mountainbike, racefiets of e-Bike (elektrische fiets).

e-Bike
Is fietsen te zwaar voor u dan kunt u in Willingen een E-bike huren, Dan kunt u heerlijk op uw gemak genieten van het indrukwekkende landschap en is het geen probleem als het een keer iets steiler de berg op gaat. De e-Bikes, eventueel met kinderaanhanger, zijn te huur via de Tourist information.

Mountainbike
Maar liefst 12 mountainbike-routes tussen de 18 en 98 kilometer wachten in Willingen en omgeving op de mountainbikers. Van korte rustige routes voor de hele familie tot langere trajecten met boeiende stijgingen en spannende snelle bergafdalingen. Het Freeride-parcours zorgt voor een geweldige fietsbeleving. Downhillers kunnen samen met hun fiets met de gondellift naar de top van de Ettelsberg en dan via uitdagende passages naar beneden het dal in.

Racefiets
Voor de zowel beginnende als de ervaren racers biedt de regio Willingen 14 routes. De wielrenroutes zijn ingedeeld in de moeilijkheidsgraad van licht tot zwaar en zijn voor zowel beginners als geoefenden geschikt. Korte of lange fietsroutes, routes met veel pittige hellingen en/of routes met lange glooiende afdalingen, u vindt het allemaal in Willingen Sauerland.

Sympatex Bike Festival Willingen
Eén keer per kaar is Willingen 3 dagen lang het middelpunt van de fietswereld. Hier ontmoeten mountainbikers elkaar en genieten van de demonstraties, lessen, freeride- en downhillwedstrijden, mountainbikeshows en nog veel meer. Ongeveer 200 exposanten presenteren hun fietsen en innovaties. Het Bike festival wordt gehouden van 14 t/m 16 juni 2013.

Fietsroutekaarten en info
Wanneer u in Willingen bent kunt u gratis of tegen een kleine betaling fietsroutekaarten halen bij het kantoor van Tourist-Information Willingen. Het adres en verwijzingen naar brochures over wandelen en fietsen in en om Willingen vindt u in onze vakantie woning Haus am Uplandsteig.

 

 

 

Plaats een Bericht