Aanbieding

Culinair wandel festival

Op 13 September begint er een groot
wandel festival met onderweg culinaire activiteiten.
Stap voor stap naar de toppen van het genot: de culinaire wandeling is een van de 
hoogtepunten van het Hochsauerland wandelfestival van 13 tot en met 15 september. Deze tocht verbindt de liefde voor het wandelen met het genieten van de heerlijke Sauerlandse keuken en tafelen in het sprookjesachtige groen. Dit keer is de gemeente Hallenberg gastheer en presenteert zij trots dit mooie stukje Hochsauerland.

Culinaire Wandeling HallenbergNa ontbijt de bergen in
Vroeg uit de veren, in goed gezelschap een lekker ontbijt verorberen en dan de Sauerlandse bergen in.

Samen met een toergids wandelt de groep door idyllische dalen en romantische stukken bos, beklimt op zijn gemak de toppen en geniet van het schitterende panorama van het laatzomerse landschap.
Een ommetje voert naar een bijenkorf.
Het past goed bij het culinaire thema. Imkers vertelen van alles over het leven van bijen, hoe zij honing maken en hoe de mens die zoete vrucht van hun arbeid kan oogsten.

Lunchen in de natuur
Een paar kilometer verderop wacht al een volgend culinair hoogtepunt. Midden in de heerlijke natuur van het openluchttheater zijn de tafels voor het middagmaal gedekt. Op het menu staat een regionale specialiteit: Hallenbergse “saumagen” (een worst in varkensmaag) met gehakt en stukjes ham, die vergezeld gaat van aardappelpuree. Als alternatief is er kipfilet met een korstje van mosterd, geserveerd met een kruidensaus en smakelijke rozemarijnaardappeltjes. Daarnaast is er een knapperig frisse saladebuffet bij dit maal onder de blote hemel.

Een echt Westfaalse specialiteit is het zwarte roggebrood pumpernickel. De Hallenbergse koks bereiden hiermee een lekkernij en serveren dit heel origineel in een weckglas.

Koffie met iets lekkers
’s Middags genieten de gasten op een van de hoogste bergen van Sauerland van koffie met gebak en een uitzicht als een plaatje. Verschillende Hallenbergse vrouwen hebben hun lekkerste recept opgediept en schotelen de deelnemers de heerlijkste huisgemaakte zoete verleidingen voor. Iedereen kan aan deze gemakkelijke wandeling deelnemen, van kind tot senioren.

Hochsauerland Wandelfestival 2013
De culinaire wandeling op 14 september is een onderdeel van het tweede Hochsauerland wandelfestival. Het evenement vindt plaats in en rond Hallenberg. Er zijn diverse wandeltochten van verschillende moeilijkheidsgraden, een activiteitenprogramma waaraan iedereen mag deelnemen, entertainment, muziek, culinaire aanbiedingen en een beurs op het gebied van wandelsport. Prominente gast op dit festival dat de veelzijdigheid van de Vakantieregio Winterberg toont, is op vrijdagavond de televisie-auteur Manuel Andrack. Met zijn vrolijke „Kleine wandelshow“ neemt hij de gasten mee op een wandeling bij maneschijn.

 

Plaats een Bericht